Famili??????????????eopstellingen

Een familieopstelling is een methode die met of zonder paard ingezet kan worden om de onderliggende kern van een vraag in kaart te brengen bij je persoonlijke- of professionele ontwikkeling. Wie we zijn en waar we heen willen gaan, kan niet los gezien worden van waar we vandaan komen. Je familie van herkomst zet een kader aan normen en waarden, wat regelmatig ongewenst doorwerkt in je huidige (werkend) leven. Wil je hierin inzicht en empowerment, bekijk dan je situatie tijdens een familieopstelling. Dit kan individueel, samen of in een workshop.

Hoe gaat dit in zijn werk? Lees meer
Het idee achter deze simpele maar doeltreffende werkvorm is dat onze familie en onze voorouders een veel grotere rol in ons leven spelen dan we vaak beseffen. Ieder familiesysteem heeft zijn geschiedenis en eigen manier van omgaan met situaties en gevoelige momenten. Soms werkt deze manier van omgaan met situaties in een later stadium van je leven blokkerend en komen delen vast te zitten. Bijvoorbeeld bij het vormen van nieuwe relaties, je eigen gezin, een nieuwe baan, de band met jezelf, etc. Je draagt een last voor iemand anders in de familie zonder dat je dat weet en zonder dat je dat wilt. De natuurlijke ordening is verstoort geraakt in meer of mindere mate.

Familieopstellingen kunnen helpen bij

 • Omgaan met lastige situaties en hierin keuzes maken
 • Familie geheimen of ingrijpende gebeurtenissen achter je kunnen laten
 • Het innemen en afgrenzen van je eigen plek
 • Balans van geven en nemen herstellen (o.a. bij stress en burn-out)
 • Ziekten en symptomen van een (ziek) familielid, je kind of jezelf
 • (Overgenomen) blokkerende emoties een permanente plek kunnen geven bv eenzaamheid, niet welkom voelen, boos of verdriet, doodsangst, etc.
 • Overige terugkerende patronen of overcompensaties (bv. hard werken, verslavingen) die je van je huidige doelen afhouden in kaart brengen en doorbreken

Ook met praktische, kleinere vragen uit het dagelijks leven kan een familieopstelling opheldering geven. Tieners vanaf 16 jaar zijn ook welkom op aangepaste wijze.

 • Hoe houdt ik overzicht?
 • Hoe geef ik richting aan mijn eigen leven en dat van een ander?
 • Hoe verbeter ik het contact en plezierige interactie met mensen?
 • Hoe krijg ik meer energie en rust voor leukere dingen?

Je kunt aansluiten als vraaginbrenger of als representant. Representanten zijn andere deelnemers die tijdelijk een onderdeel of persoon uit de vraag vertegenwoordigen voor de vraagsteller. Ondanks dat representanten elkaar en de situatie meestal niet kennen, krijgen we in opstellingen toch toegang tot de gevoelens en de onderlinge verhoudingen van diegene die zij representeren. Ervaring met paarden of familieopstellingen is niet nodig.


Reserveren of vragen? Neem contact op via info@mistypaardencoaching.nl of 06-26986099. Bekijk hier onze tarieven of de agenda voor groepsdagen. Je eigen dag of locatie boeken (eventueel met eigen paard) is ook mogelijk. [/fusion_text]